• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Belgische aflossingsploeg pakt brons op WK skeeleren in Barcelona

  Bart Swings

  Bart Swings

  De Belgische aflossingsploeg heeft dinsdag tijdens de wereldkampioenschappen skeeleren in Barcelona brons veroverd. Met een spectaculaire finish haalde Bart Swings de derde plek binnen.

  Dankzij starter Tim Sibiet en Indra Médard was Swings als 4e de laatste ronde ingegaan. Op het laatste rechte eind herpakte Swings zich na een misslag vlak voor de laatste bocht. Colombia zegevierde, voor titelverdediger Frankrijk. Bij de vrouwen eindigde België als 5e. Ook daar werd Colombia wereldkampioen.

   

  Na 3 dagen op de piste, onderbroken door veel storm en regenbuien, heeft België nu 4 medailles: een gouden, een zilveren en 2 bronzen.

   

  Junior Jason Suttels had in de middag al een bronzen medaille op de 1.000 meter aan het goud van de puntenafvalkoers toegevoegd. In de finale was Suttels als 4e over de streep gekomen, maar door een diskwalificatie werd hij alsnog als derde geklasseerd.

   

  Bij de meisjes viel de jeugdige Fran Vanhoutte op. Tot 2021 is ze nog junior, maar nu al finishte de jongere zus van Stien Vanhoutte in de finale als 5e. Momenteel komt ze zowel op de sprint als op de lange afstanden uit.