• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Viviani in zijn nopjes: "Winnen in Tour was doel van het jaar"

  Elia Viviani

  Elia Viviani kan een puntje afvinken op zijn verlanglijst.

  Voor Elia Viviani is de Tour al geslaagd. De Italiaan heeft zijn felbegeerde ritzege te pakken. "Met dank aan het team", reageert de sprinter van Deceuninck-Quick Step.

  "Na zeges in de Giro en de Vuelta win ik nu ook in de Tour. Dat doet deugd", reageert Elia Viviani meteen na zijn overwinning in rit 4. "Dit betekent veel voor me, ik kan het nog nauwelijks geloven."

   

  De 30-jarige Italiaan droomde al lang van een triomf in de Ronde van Frankrijk. "Het was mijn doel van het jaar. Na Brussel was ik ontgoocheld, maar dat heeft me alleen maar sterker gemaakt. Ik fietste niet agressief genoeg en ik concentreerde me niet op mijn loodsen."

   

  "Ze hebben het weer fantastisch gedaan. Morkov en Richeze boksten de perfecte voorbereiding in mekaar. Ik moest het enkel afmaken op 100 meter van de streep", glundert Viviani na zijn 7e zege van het seizoen, zijn allereerste in de Ronde van Frankrijk.

   

  Nummer 2 mag er snel aankomen voor de Italiaan. "Dat gaat altijd makkelijker. En zeker als het team zo sterk bolt. Ik kijk al uit naar de volgende sprint."

  Lefevere: "Dit was bijna de perfectie"

  "Dit was bijna de perfectie", geniet manager Patrick Lefevere. "Na zijn verschrikkelijke valpartij moesten we Asgreen laten rusten, waardoor er meer werk was voor Yves (Lampaert). Maar als je dan ziet hoe de gele trui zich ook nog bemoeit met de lead-out: fantastisch."

   

  "Laat ons hopen dat er nu nog zullen volgen. Daarom hebben we ook zwaar ingezet op Viviani en zijn trein voor deze Tour. In de Giro werd hij op een oneerlijke manier gediskwalificeerd. Daar heeft hij lang mee gezeten."

   

  "Iedereen weet ook dat hij de ploeg zal verlaten (hij verkast meer dan waarschijnlijk naar Cofidis), maar ik betaal ze wel tot 31 december, ook al zie ik ze na september toch niet meer. Ik heb ze voor de start van de Tour gevraagd om te doen alsof ze nog 5 jaar voor ons rijden."

  Iedereen weet dat Viviani de ploeg zal verlaten, maar ik heb voor de Tour gevraagd om te doen alsof hij nog 5 jaar voor ons zal rijden

  Patrick Lefevere