• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Bologna betaalt STVV een "recordbedrag" voor Tomiyasu

  Takehiro Tomiyasu verkast naar de Serie A.

  Takehiro Tomiyasu verkast naar de Serie A.

  STVV-verdediger Takehiro Tomiyasu ruilt de Jupiler Pro League voor de Serie A. Bologna heeft volgens STVV een recordbedrag op tafel gelegd voor de diensten van de 20-jarige Japanner.

  Takehiro Tomiyasu was in januari 2018 de eerste Japanner die in het zog van de nieuwe Japanse eigenaars neerstreek op Stayen. In zijn eerste maanden kon de verdediger zich niet doorzetten, maar vorig seizoen ontpopte hij zich tot een van de sterkhouders in het team van coach Marc Brys.

   

  Tomiyasu, die zijn opleiding in Japan kreeg in een voetbalacademie van FC Barcelona, was de steunpilaar achterin bij STVV en speelde vorig seizoen 40 wedstrijden. Intussen heeft hij ook al 15 caps bij de Japanse nationale ploeg op de teller.

   

  Een half jaar geleden al vertelde Marc Brys dat 10 miljoen euro veel te weinig zou zijn voor zijn goudhaantje. Toch zou het ongeveer dat bedrag zijn dat de Italiaanse eersteklasser Bologna nu op tafel gelegd heeft voor Tomiyasu.

   

  Naar verluidt krijgt STVV in eerste instantie 7 miljoen euro en de transfersom kan via bonussen nog oplopen tot 10 miljoen euro. "Een recordbedrag", laat STVV weten op zijn website. "We bedanken Takehiro Tomiyasu voor zijn inzet en werk van het afgelopen 1,5 jaar en wensen hem veel succes in zijn verdere carrière."