• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Visconti en Koch aan het feest in de Ronde van Oostenrijk

  Giovanni Visconti en de Ronde van Oostenrijk, het is een geslaagd huwelijk. Na drie etappezeges vorig jaar, was het opnieuw raak voor de Italiaan van Neri Scottoli in de derde rit van dit jaar. De Duitser Jonas Koch (CCC) werd derde en is de nieuwe leider.

  Tijdens een etappe door het middengebergte bleek de jonge Duitser Georg Zimmermann de beste van een vroege vlucht van vier. Hij werd op de laatste beklimming, met de top op 35 kilometer van de aankomst in Frohnleiten, bijgehaald door een elitegroep van dertien achtervolgers.

   

  Daarbij onder meer Visconti en een bedrijvige Carlos Betancur. In de laatste vlakke kilometers dikte de kopgroep verder aan en zo kwam het tot een sprint. Daarin was Visconti sneller dan de Zwitser Colin Stüssi en de 26-jarige Koch, die voor de derde dag op rij de top vier haalde in de daguitslag en de rode leiderstrui overneemt van de Duitser Jannik Steimle.

   

  Dimitri Peyskens (Wallonie-Bruxelles) was de beste Belg in de rituitslag op de zesde plaats. Woensdag ligt de aankomst van de korte vierde etappe bovenop de Fuscher Törl, een klim buiten categorie van ruim zeventien kilometer.

  De uitslag van rit 3