• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  VIDEO: Fransman maakt salto in Tourpeloton, maar kan wel voort

  Pierre-Luc Périchon

  Pierre-Luc Périchon breekt zijn val als een volleerde judoka.

  Na 4 ritten in de Ronde van Frankrijk heeft nog geen enkele renner opgegeven en dat is een half wonder als u deze tuimelperte ziet. De 32-jarige Fransman Pierre-Luc Périchon knalt op de middenberm en wordt daarna de lucht in gekatapulteerd. Als bij wonder krabbelt hij snel weer recht.

  De Tourorganisatie laat weten dat Périchon een dij- en een bilblessure aan de val overhoudt. Ook zijn ploegmaat Natnael Berhane bleef niet recht, hij heeft last van zijn schouder. Maar aan opgeven denken de twee Cofidis-renners niet.

  Bekijk de tuimelperte in de buik van het peloton:

  Périchon: "Agressieve middenberm"

  "Kijk uit voor middenbermen. Ze zijn erg agressief dit jaar", reageert Pierre-Luc Périchon in een appje binnen zijn team.