• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Lawrence Naesen droomt van de Tour én de Vuelta: "Die sprints vind ik cooler"

  Bart Schols, Lawrence Naesen en Gert Geens

  Lawrence Naesen (m) was gisteren te gast in onze radioshow Sporza Tour.

  Lawrence Naesen heeft een gesmaakt optreden achter de rug in onze radiostadio. In Sporza Tour vertelde de jongere broer van Oliver over zijn kwaliteiten als renner, over zijn ambities in het grote rondewerk en over hoe hij pas op zijn 20e ging koersen.

  "Kleinere versie van Oli"

  Oliver Naesen kent u. De goedlachse coureur veroverde in zijn carrière de Belgische driekleur, werd runner-up in Milaan-Sanremo en in de Tour loodst hij Romain Bardet door het peloton.

   

  "Ik ben veel beter", lachte Lawrence Naesen gisteren in onze radiostudio. "Dat hoor ik toch vaak. Zelfs van mijn broer."

   

  "Op training klop ik hem in de sprint, maar na een koers van 200 kilometer is dat een ander paar mouwen."

   

  "Noem me gerust de kleinere versie van "Oli". Ik geraak een klimmetje over, ik kan over kasseien dokkeren en ik ben snel aan de finish. Alleen presteer ik voorlopig wat minder dan mijn broer, maar dat kan de komende jaren misschien wel veranderen. Daar trainen we toch voor."

  Oliver en Lawrence Naesen

  De broers Naesen.

  "Supergraag naar de Vuelta"

  Oliver Naesen rijdt momenteel de Ronde van Frankrijk, Lawrence niet. "Daar heb ik helemaal geen moeite mee", stelt hij. "Ik vind het niet meer dan normaal dat de ploeg de beste renners selecteert."

   

  Volgende maand hoopt de 26-jarige renner wel aan de start te staan van de Vuelta. "Ik weet niet waarom, maar de sprints in de Ronde van Spanje vind ik cooler dan die in de Tour."

   

  "In de ploeg maak ik nu deel uit van de preselectie. De kans bestaat dus dat ik daar mijn debuut maak in een grote ronde. Hopelijk weet ik snel meer, want ik zou echt supergraag naar de Vuelta gaan."


  "Uiteraard wil ik de Ronde van Frankrijk ook een keer meemaken. In mijn carrière hoop ik alles een keer te kunnen rijden: de Giro, de Tour, de Vuelta, Luik-Bastenaken-Luik, ..."

  Lawrence Naesen

  Lawrence Naesen dokkert over de kasseien tijdens de E3 Harelbeke.

  "Koers interesseerde me geen fluit"

  Als kleine jongen droomde Lawrence Naesen nooit van een wielercarrière. Als tiener bracht hij uren door in het skatepark, pas op zijn 20e is hij beginnen te koersen.

   

  "Als hogeschoolstudent had ik zeeën van tijd", herinnert Naesen zich. "Om de tijd te doden ben ik maar met de fiets van "Oli" beginnen te rijden. En op een dag kwam ik thuis van school en liet hij weten dat hij een ploeg voor me geregeld had."


  Een nadeel vindt Lawrence Naesen dat niet. "Neen, helemaal niet. Alles is trainbaar", redeneert hij.


  "Koers interesseerde me geen fluit, ik keek er ook helemaal niet naar. Tot ik 19 werd. Toen ging ik af en toe mee met Oli om bidons aan te geven. Beetje bij beetje begon ik wielrennen plezierig te vinden."

  Als hogeschoolstudent had ik zeeën van tijd. Om de tijd te doden ben ik maar met de fiets van "Oli" beginnen te rijden.

  Lawrence Naesen