• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Afvaller Resimont: "Uiterste best doen om er volgende keer bij te zijn"

  Laure Resimont maakte de voorbereiding mee, maar haalde de EK-selectie net niet.

  Laure Resimont maakte de voorbereiding mee, maar haalde de EK-selectie net niet.

  Laure Resimont, afgelopen seizoen verkozen tot beste speelster in de Belgische competitie, viel net uit de boot waarmee de Belgian Cats naar het EK voeren. Sporza vroeg aan de forward hoe zij het toernooi van de Cats beleefd heeft.

  Een plaats in de top 6 was vooraf het doel voor de Belgische basketbalvrouwen op het EK en in die missie zijn de Belgian Cats ook geslaagd. Toch was het spel bij momenten minder vloeiend dan op de vorige toernooien en leeft bij kenners het gevoel dat er misschien wel meer in zat.

   

  "Ze hebben het zeker niet gemakkelijk gehad", zag ook Laure Resimont, die alle wedstrijden van België thuis volgde. "Qua samenspel was het deze keer wel wat minder, al was de tegenstand ook zwaarder."

   

  "Maar het is belangrijk dat we die top 6 gehaald hebben en dat we naar de toekomst kunnen werken. Ik denk wel dat we meer waard zijn en het is jammer dat we dat niet meer hebben kunnen tonen."

  Laure Resimont

  Laure Resimont

  "Moeilijk te zeggen of ik iets had kunnen veranderen"

  Afgezien van de immer efficiënte Emma Meesseman en Kim Mestdagh hadden de Belgian Cats soms moeite om te scoren. En laat dat nu net een van de kwaliteiten zijn van Laure Resimont, die afgelopen seizoen bij Sint-Katelijne-Waver gemiddeld 23 punten per wedstrijd maakte.

   

  "Het is moeilijk om te zeggen of ik dat had kunnen oplossen", zegt de 21-jarige Resimont. "Ik ben fysiek en explosief en kan wel een shotje nemen. Maar of ik nu een bijdrage had kunnen leveren? Dat hangt er ook vanaf hoe je op elkaar ingespeeld bent en daar ontbrak het mij misschien wat aan matchritme."

   

  Resimont viel in laatste instantie af, maar voelt zich wel uitstekend in haar vel bij de Belgian Cats. "Ik heb een heel goed gevoel bij de ploeg, zeker nu met de laatste campagne. Ik hoor er nu al 3 jaar bij en ik groei meer en meer naar hen toe. Ik word er ook in betrokken en we zijn echt vriendinnen."

  "Meer ervaring opdoen in Frankrijk"

  Wat moet er voor Resimont veranderen om er volgende keer wel bij te zijn? "Ik mis ervaring", voelt ze. "Ik speel al 8 jaar in België en ga nu de stap zetten naar Frankrijk. Dat zal waarschijnlijk een verschil maken. De Franse competitie is toch anders dan in België. Ik moet stap voor stap naar een doel toewerken."

   

  "Ik heb dit seizoen voor het eerst van de Eurocup geproefd. Daarin heb ik tegen twee Franse teams gespeeld. Dus ik heb al wat kunnen proeven van het niveau. Het is een stapje hoger dan de Belgische competitie, vooral op fysiek vlak. Het zal mij sowieso veel bijbrengen. Ook een nieuwe coach en een nieuw team zullen daarin helpen."

  Laure Resimont

  Laure Resimont

  "Ik heb sowieso een kans bij de Cats"

  Laure Resimont hoopt er volgend jaar in februari bij te zijn als de Belgian Cats zich op een kwalificatietoernooi kunnen plaatsen voor de Olympische Spelen. "Ik heb dezelfde kansen als de voorbije 3 jaar en ik zal mijn uiterste best doen om mij te tonen. Dan is het aan de coach om een beslissing te nemen", zegt de toekomstige speelster van Tarbes.

   

  "Het zal vooral afhangen van mijn prestaties tijdens het seizoen en in de voorbereidingswedstrijden. Mijn kansen zijn zeker niet verkeken omdat ik er nu niet bij was op het EK. Ik heb sowieso een kans bij de Cats. De toekomst zal dat moeten uitwijzen."