• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Baanwielrenner Jules Hesters verlengt Europese beloftetitel in afvallingsrace

  Belofte Jules Hesters heeft dinsdag in Gent de gouden medaille veroverd in de afvallingsrace op het Europees kampioenschap baanwielrennen voor junioren en beloften. Bij de vrouwen moest belofte Shari Bossuyt in dezelfde discipline vrede nemen met de derde plek.

  De 20-jarige Jules Hesters verdedigde in zijn geboortestad met glans zijn Europese titel. Ook vorig jaar stond de Gentenaar in Aigle op het hoogste trapje. Hesters werd op het podium geflankeerd door de Portugees Miguel Do Rego Pereira en de Oekraïner Vladislav Sjtsjerban.

   

  In de beloftecompetitie bij de vrouwen kwam de 18-jarige Shari Bossuyt net tekort voor de Europese titel. Die moest onze landgenote aan de Italiaanse Letizia Paternoster laten. De Portugese Maria Martins was 2e, Bossuyt moest vrede nemen met de bronzen plak.