• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Viviani verlaat Deceuninck-Quick Step: "Naar Cofidis? Neen, neen"

  Elia Viviani

  Elia Viviani toont zijn T-shirt met de "magnificent 8".

  Elia Viviani bevestigt in Vive le vélo dat hij op het einde van het seizoen Deceuninck-Quick Step verlaat. Zijn nieuwe bestemming kan hij nog niet prijsgeven. "Daar beslist deze Tour over", stelt de Italiaanse topsprinter.

  "Geen akkoord gevonden"

  Elia Viviani (30) zoekt volgend jaar andere oorden op. "Dat maakt deel uit van de sport", doet hij zijn verhaal aan de tafel van onze Tourreporter Maarten Vangramberen.

   

  "Ik voel me geweldig in de ploeg en wil graag blijven, maar dan moeten we wel tot een akkoord komen. Dat is niet gelukt. Daarom geniet ik nog volop van de tijd die ik heb met de ploeg."

   

  Volgens de geruchtenmolen trekt Viviani naar Cofidis. "Neen, neen", repliceert hij in het gesprek. "Deze Ronde van Frankrijk beslist over mijn toekomst. Op het einde zullen we zien waar ik naartoe ga."

  Deze Ronde van Frankrijk beslist over mijn toekomst. Op het einde zullen we zien waar ik naartoe ga.

  Elia Viviani

  "Proberen te blijven winnen"

  Sprinters die het Quick-Step-schip verlaten, zijn vervloekt. Vraag het maar aan Kittel of Gaviria. Weet Elia Viviani dat?

   

  "Dat wil ik vermijden. Ik ga proberen om koersen te blijven winnen, ook volgend jaar", antwoordt de Italiaan, "maar zonder deze fantastische ploegmaats wordt het sowieso moeilijk."

   

  De Ier Sam Bennett neemt wellicht zijn plaats in bij Deceuninck-Quick Step. "Hij is erg goed", verzekert Viviani. "Vorig jaar in de Giro was hij mijn zwaarste tegenstander voor de puntentrui en de ritzeges. Het wordt een opgave om hem te verslaan."

  VIDEO: Elia Viviani bij Maarten Vangramberen

  VIDEO: Viviani wint nu ook in de Ronde van Frankrijk