• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Tielemans: "Fans bedanken, zij hebben gezongen over contract voor mij"

  Youri Tielemans

  Youri Tielemans

  Youri Tielemans is sinds gisteren definitief een speler van Leicester City. Vandaag legt hij op de site van de Premier League-club uit waarom hij die keuze maakte, ondanks vermeende interesse van andere clubs als Tottenham en Manchester United.

  Youri Tielemans sloot maandag in het Franse Évian-les-Bains aan bij zijn nieuwe club, waar hij een contract tekende voor 4 seizoenen. De 22-jarige Belgische middenvelder wil er een moeilijk anderhalf jaar in Monaco uitwissen. 

   

  "Bij Leicester City vind ik een positieve club, met veel ambitie en potentieel. Dat is wat ik zocht", zegt Tielemans. "Vorig seizoen voelde ik me heel goed. Ik speelde goed en ook het team draaide prima. Ik wilde voortgaan op dat positieve elan."

   

  "Ik heb meermaals met de coach gesproken en weet wat er van mij verwacht wordt. Samen met de club zal ik vooruitgang maken. Ik wil mij amuseren bij deze club en ben er zeker van dat alles goed zal gaan."

   

  "Sinds ik hier ben, presteer ik goed. Maar het belangrijkste is om altijd beter te worden. Daarom ben ik hier ook. Ik wil mezelf en de club beter maken. Ik zal me voor de volle honderd procent inzetten om mijn beste voetbal te spelen."

   

  Ook voor de fans had Tielemans nog een boodschap. "Sinds ik hier ben, kreeg ik alleen maar steun. Ik wil de fans daarvoor danken. Ze hebben in allerlei liederen gevraagd om me een contract aan te bieden bij Leicester City. Wel, hun gebeden zijn verhoord. Ik hoop dat we van onze tijd samen kunnen genieten."

  Bij Leicester City vind ik een positieve club, met veel ambitie en potentieel. Dat is wat ik zocht.