• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Arsenal haalt oude bekende Edu terug als technisch directeur

  Edu ruilt de Braziliaanse voetbalbond voor oude liefde Arsenal.

  De Braziliaan Edu gaat als technisch directeur aan de slag bij zijn ex-club Arsenal.  Hij komt over van de Braziliaanse voetbalbond, waar hij aan de slag was als technisch coördinator. Die functie zal hij in Londen als eerste vervullen. 

  Bij zijn oude liefde zal Edu het werk van de technische staf van het eerste elftal, de academie en de scouting coördineren. "Dit om toe te zien op de constante opbouw en de efficiënte versterking van het team", aldus Arsenal. 

   

  De 41-jarige Edu verdedigde de rood-witte kleuren van Arsenal tussen 2001 en 2005. In 125 officiële duels scoorde hij 15 keer. De Londense club veroverde in die periode 2 Engelse landstitels en 2 FA Cup's. Verder speelde de aanvallende middenvelder in eigen land voor Corinthians en in Spanje voor Valencia. 

   

  "Arsenal had altijd een speciale plaats in mijn hart en ik ben dan ook uitermate blij terug te zijn bij deze club in een nieuwe rol", reageert Edu. "We hebben een sterke ploeg en enkele talentvolle jonge spelers. Op elk niveau werken fantastische mensen. Ik kijk ernaar uit om te helpen het verschil te maken."