• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Boete voor Williams, die "al voor Wimbledon een baan beschadigde"

  10.000 dollar boete voor Serena Williams.

  Fabio Fognini en Serena Williams hebben respectievelijk een boete van 3.000 en 10.000 dollar gekregen van de Wimbledon-organisatie.

  Fabio Fognini moet 3.000 dollar (2.675 euro) betalen voor zijn woedeaanval van afgelopen zaterdag. Tijdens zijn wedstrijd tegen de Amerikaan Tennys Sandgren zei hij "te hopen dat er een bom zou ontploffen op deze club".     

   

  Fognini verloor in de derde ronde van Sandgren met 6-4, 7-6 (14/12) en 6-3. De nummer 10 van de wereld was duidelijk erg gefrustreerd op het moment van zijn uitspraak. Hij bezeerde zijn hand tot bloedens toe toen hij zijn racket op de grond kapotsloeg.     

   

  Na afloop bood de 32-jarige Italiaan zijn verontschuldigingen aan. Niettemin besliste de organisatie van Wimbledon hem een boete op te leggen wegens "onsportief gedrag".

   

  Ook Serena Williams is door de All England Club beboet. De Amerikaanse vedette beschadigde in aanloop naar het toernooi een van de banen en moet daarvoor 10.000 dollar (8.915 euro) ophoesten.     

   

  Veel details over het incident zijn er niet, maar Williams zou tijdens een training een paar keer met haar racket op de grond geslagen hebben en daardoor putten in een terrein gemaakt hebben.

   

  De zevenvoudige Wimbledon-kampioene plaatste zich gisteren voor de kwartfinales na winst tegen de Spaanse Carla Suarez Navarro. Op die manier is ze al zeker van minstens 294.000 pond (328.000 euro) aan prijzengeld.

  De uitspraken van Fognini: