• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Asgreen na crash: "Enkel stijve nek, maar vandaag neem ik toch snipperdag"

  Kasper Asgreen had bijna de twijfelachtige eer om de eerste opgever in de Tour de France te zijn na zijn zware valpartij in de slotfase van rit 3. "Maar vandaag gaat het al een stuk beter", laat de Deense tempobeul van Deceuninck-Quick Step weten.

  Een domme val kwam Kasper Asgreen bijna duur te staan. "Ik had net enkele bidons gekregen vanuit de ploegleidersauto en ik probeerde die te herschikken op de fiets. Ik lette even niet op de weg en had helaas het verkeerseiland niet gezien."

   

  Na de rit werd Asgreen met een brace om zijn nek afgevoerd naar het ziekenhuis. "Alles zag er goed uit op de scans. Ze hebben ook getest op een mogelijke hersenschudding, maar er is geen reden om ons zorgen te maken. Ik heb alleen wat een stijve nek."

   

  Asgreen is normaal een essentiële pion bij Deceuninck-Quick Step op het vlakke en dus ook in de sprintvoorbereiding voor Viviani. "Maar vandaag ga ik toch een snipperdag nemen. Ik hoop over een paar dagen weer top te zijn en de ploeg te kunnen helpen."