• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Euro 2020 registreert recordaantal ticketaanvragen in eerste weken

  Het EK voetbal zal volgende zomer niet naar Brussel komen.

  De Europese Voetbalbond UEFA heeft sinds 12 juni op 3 weken tijd een record van ruim 14 miljoen ticketaanvragen geregistreerd voor Euro 2020. Voor het eerst zal het EK voetbal plaatsvinden in 12 verschillende speelsteden over heel Europa. 

  Precies een jaar voor Euro 2020 is de 1e fase van de ticketverkoop sinds 12 juni van start gegaan. Gedurende de eerste 3 weken kreeg de UEFA een recordvraag naar tickets te verwerken. Voorlopig zijn er slechts 1,5 miljoen tickets beschikbaar voor het grote publiek. 

   

  Meer dan de helft van de aanvragen kwam uit de steden Sint-Petersburg, Londen en Boedapest. Om de finale op Wembley bij te wonen zijn er tot dusver 1,3 miljoen kandidaten, beide halve finales kunnen rekenen op de interesse van 1,5 miljoen fans. 

   

  De 1e fase van de ticketverkoop loopt nog tot vrijdag 12 juli. In december start een volgende ticketverkoop.