• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Het beste team aller tijden: "11 Zlatans en als coach ook Zlatan"

  Alleen maar Zlatans: waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan?

  Begin er maar eens aan: het beste voetbalelftal aller tijden samenstellen. Pelé, Cruijff, Maradona: die drie zouden er bij iedereen wel instaan, maar voor het overige is de keuze zo overweldigend groot. Voor Zlatan Ibrahimovic is dit vraagstuk echter allesbehalve een breinbreker.

  Ibrahimovic, speler van LA Galaxy, hoeft niet lang na te denken over zijn sterrenploeg.

   

  Op de sociale media laat de Zweedse spits er geen enkel misverstand over bestaan dat hij de beste voetballer aller tijden is.

   

  Zo stelt Ibrahimovic 11 Zlatans op, met foto's van zichzelf bij zijn verschillende clubs (Malmö, Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan, PSG, Manchester United, LA Galaxy en ook als speler van de Zweedse nationale ploeg).

   

  Zijn team heet "Zlatan FC", met als ondertitel "The hungry lions" ("de hongerige leeuwen"). De coach van het team? De beste speler aller tijden twijfelt nog: "Dat moet ik nog beslissen. Misschien wordt het Zlatan", zegt Ibrahimovic.

  Het beste team, volgens Ibrahimovic: