• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Wellens: "Ik ga die bolletjestrui niet zomaar afgeven"

  Tim Wellens houdt aan zijn lange (solo)vlucht de bolletjestrui over, die hij ontfutselt van Greg Van Avermaet. "Even zag het er zelfs goed uit voor de zege, maar toen ben ik gekraakt."

  Tim Wellens had bij de start aangekondigd dat hij niets zou proberen. Groot was dan ook de verwondering toen hij even later toch meesprong. "Het doel was om met De Gendt in de vlucht te zitten. Maar iedereen weet hoe sterk die is en de ploegen lieten hem niet rijden."

   

  "Ik ben zelf dan 1 keer meegesprongen en zat meteen in de ontsnapping. Veel heb ik er dus niet voor hoeven te doen. Toen ik merkte dat de anderen op hun limiet zaten, dacht ik dat het het goeie moment was om alleen te gaan."

   

  "Eerst ging ik puur voor de bollen, maar op een bepaald moment zag het er ook goed uit voor de zege. Alleen ben ik toen gekraakt en had ik moeite om het tempo vast te houden."

   

  "Op die laatste klim ben ik dan ook nog eens lek gereden. Dat was een slechte timing. Ik had met de neutrale motor afgesproken om op de top te wisselen, maar toen ik daar stopte, was er niemand. Dat was minder leuk."

   

  Wellens leidt nu in de bergstand, voor de Belgen Meurisse en Van Avermaet. "Ik ga dat toch niet zomaar afgeven en proberen te verdedigen. Dat betekent dat ik de volgende dagen in de ontsnapping zal moeten blijven gaan."

  Tim Wellens

  Tim Wellens kreeg ook de Prijs van de Strijdlust.

  De aanval van Tim Wellens