• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Tovert Van Aert wit om in geel? "Hoop dat ik me kan meten met Sagan en co"

  Van Aert en Teunissen

  Van Aert: "Mike en ik verstaan elkaar goed, ik verwacht geen problemen."

  Wout van Aert krijgt vandaag een ritje op zijn maat en kan bij ritwinst zijn witte trui omruilen voor een geel exemplaar. Maar laat zijn ploegmaat Mike Teunissen zich zomaar onttronen? "Als ik voel dat het er niet inzit, zal ik Wout helpen."

  In zijn eerste Tour de France krijgt Wout van Aert al meteen een unieke kans om de gele trui te kunnen aantrekken. "Ik heb het zelf in handen", weet hij. "Mike en ik zijn allebei heel sterk en kunnen allebei deze finale aan. Wij hebben 2 speerpunten, terwijl veel andere ploegen er maar 1 hebben."

   

  "Mike en ik verstaan elkaar goed, dus ik verwacht geen problemen. De sterkste zal voor de ritwinst mogen gaan en dan volgt de gele trui automatisch. Dat is het idee."

   

  "De finish is lastig, met eerst draaien en keren en daarna steil omhoog naar de finish. Ik hoop dat ik de benen heb om mij te meten met Sagan en co. Maar de tegenstand is natuurlijk niet min."

  Teunissen: "Vlaanderen mag hopen"

  Voor de 2e dag staat Mike Teunissen te blinken in het geel. "Ik geniet van ieder moment. Als het niet lukt om het geel vandaag vast te houden, dan is dat maar zo. Maar dit pakken ze mij al niet meer af."

   

  "Ik mag zeker voor het geel blijven strijden, maar het ploegbelang staat voorop. Ik weet dat dit een heel goeie kans is voor Wout. Ik voel me zelf ook goed, dus we zullen in de finale goed moeten overleggen. Als ik het gevoel heb dat het er niet inzit en Wout voelt zich wel goed, dan zal ik hem helpen. Vlaanderen mag dus hopen."