• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Nys verkent pittige slotklim: "Finish voor Alaphilippe of Valverde"

  Finish

  De laatste rechte lijn, die trapsgewijs omhoog gaat.

  Wie de Tourrit naar Epernay wil winnen, zal over goeie papieren moeten beschikken. Niet alleen is de laatste 40 kilometer bezaaid met bergjes, maar de renners krijgen in de laatste 500 meter ook nog een steile klim.

  De slotklim in beeld, Nys: "Iets voor Alaphilippe of Valverde, eventueel ook Ewan"

  Alaphilippe: "Ik heb deze finale verkend"

  Julian Alaphilippe krijgt vandaag een eerste kans om te scoren. "Dit is een etappe die mij ligt. Ik heb deze finale ook verkend. Ik ben erg gemotiveerd."

   

  "Afwachten hoe de benen zullen zijn. Gisteren voelden ze alvast goed aan. Maar er zijn veel renners die hier kunnen winnen: Sagan, Valverde, Kwiatkowski, Dan Martin,... de explosieve types. En misschien kan Jumbo-Visma voor de tripel gaan, met Van Aert of Teunissen."

  "Puur Alaphilippe-dagje"

  Ook bijna alle concurrenten schuiven de naam van Alaphilippe naar voren. "Dit is inderdaad een ritje voor hem", zegt ook Niki Terpstra. "Maar als er een moment is dat het zal stilvallen, zal ik het niet laten om zelf aan te vallen."

   

  "Dit is een etappe op maat van Alaphilippe", klinkt het ook bij Matteo Trentin. "Daarnaast kijk ik ook naar een Sagan en een Valverde. En ik ben benieuwd wat Van Aert hier kan. In principe zou dit ook een rit voor mij moeten zijn, behalve die laatste 500 meter."

   

  "Ik wou er vandaag vol voor gaan, maar ik heb het parcours eens beter bestudeerd en het is echt heel lastig. Dit is een puur Alaphilippe-dagje. Meer Amstel dan Ronde van Vlaanderen. Het zal niet om te lachen zijn."