• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Definitief: Tielemans zet krabbel onder contract van 4 jaar bij Leicester

  Tielemans speelde al een halfjaar op uitleenbasis bij Leicester.

  Youri Tielemans bekroont zijn prima uitleenbeurt bij Leicester City met een vast contract bij de Premier League-club. De Rode Duivel tekent een contract voor 4 jaar. Hij trekt zo de deur bij AS Monaco na 2 jaar definitief achter zich dicht. De club houdt het transferbedrag geheim, maar volgens de BBC gaat het over een clubrecord van 40 miljoen pond.

  De definitieve overstap van Tielemans naar Leicester City hing al een hele tijd in de lucht en nu is alles in kannen en kruiken. De 22-jarige Duivel heeft een contract voor 4 seizoenen getekend. Hij is uiteraard geen onbekende voor de Leicester-fans want hij werd al een half seizoen gehuurd van AS Monaco. Tielemans was in die tijd al goed voor 3 goals en 4 assists.

   

  "Dit is fantastisch", klonk het in zijn eerste reactie op de clubwebsite. "Ik geloof dat er genoeg talent in deze groep zit om iets speciaal te verwezenlijken. Ik kan niet wachten om opnieuw te beginnen. Ik ben dolblij om een speler van Leicester City te zijn." De middenvelder zal nu aansluiten bij de groep op stage in Frankrijk.

   

  De transfersom is officieel niet bekend, maar volgens de BBC zou het gaan om 40 miljoen pond. Dat is zo'n 45 miljoen euro. Een clubrecord voor Leicester en ook een behoorlijke som voor een Belg. Tielemans wordt zo de op 4 na duurste Belg. Enkel voor Eden Hazard (100 miljoen), Romelu Lukaku (85 miljoen), Kevin De Bruyne (75 miljoen) en Christian Benteke (46 miljoen) werd er ooit meer betaald.


  Een mooie winstmarge ook voor zijn ex-club AS Monaco. Dat legde twee jaar geleden 25 miljoen euro op tafel om hem weg te plukken bij Anderlecht.

  Leicester City-fan Lineker is blij met de transfer