• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Tadic engageert zich voor lang bij Ajax: als speler en jeugdtrainer

  Ajax heeft zich langer kunnen verzekeren van de diensten van sterkhouder Dusan Tadic (30). De Servische international tekende een nieuw contract tot 2023. Daarna krijgt hij een functie bij de jeugdopleiding.

  De Amsterdammers namen de dertigjarige Servische international vorige zomer voor meer dan tien miljoen euro over van Southampton, met als hoofddoel voor het eerst in jaren weer te schitteren in de Champions League.

   

  Met succes, want Ajax schopte het tot de halve finales. Daarin was Tottenham te sterk. Ajax werd ook kampioen en won de Nederlandse beker. Een leegloop dreigt in Amsterdam, maar Tadic blijft zijn werkgever wel trouw. Meer zelfs. 

   

  Na het aflopen van zijn contract als speler in 2023, gaat hij zich tot 2026 richten op het trainersvak in de jeugdopleiding van Ajax, De Toekomst.