• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Neymar stuurt kat naar 1e werkdag bij PSG: "Nemen maatregelen, verkoop kan"

  Neymar

  Neymar

  Het water tussen PSG en sterspeler Neymar lijkt met de week dieper te worden. De spelers van PSG verzamelden vandaag om medische testen af te leggen, maar van Neymar was er geen spoor. De club kondigt maatregelen aan. De vader van Neymar spreekt de versie van de club tegen.

  Tegen de afspraken in is Neymar maandag niet op de eerste training verschenen bij de Franse landskampioen. "De club heeft vastgesteld dat Neymar niet op het overeengekomen uur op de afgesproken plaats was."

   

  "Voor die afwezigheid heeft de speler geen toestemming gekregen", laat PSG weten. "We betreuren zijn afwezigheid en zullen gepaste maatregelen nemen."

   

  Niet lang na het persbericht van PSG volgde een reactie van de vader van Neymar. "De reden voor zijn afwezigheid is al meer dan een jaar voorzien en kadert in zijn activiteiten voor zijn non-profitorganisatie. Hij zal zich op 15 juli aanbieden. PSG was op de hoogte. Het is simpel en er is geen polemiek nodig.

   

  De Braziliaan, die afgelopen weekend nog de finale van de Copa America bijwoonde, lijkt op weg naar de uitgang bij PSG. Het is een publiek geheim dat hij zelf graag wil vertrekken uit Parijs. De speler zou volgens de geruchtenmolen azen op een terugkeer naar Barcelona, dat hem twee jaar geleden verkocht voor 222 miljoen euro. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

   

  Die andere ster van PSG, Kylian Mbappé, tekende wel present. Net als onder meer de Spaanse nieuwkomers Herrera en Sarabia.

  PSG-directeur Leonardo: "Neymar kan vertrekken"

  Wat later op de avond sprak sportief PSG-directeur Leonardo duidelijke taal aan de krant Le Parisien: "Neymar kan PSG verlaten, als er een bod komt dat iedereen bevalt. Maar op dit moment weten we niet of iemand hem wil kopen en ook niet aan welke prijs."

   

  Leonardo zegt oppervlakkige contacten te hebben met Barcelona, "maar we hebben nog geen enkel bod ontvangen".