• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "Parijs is nog ver"-vlog (part 2): onze tijdrit en gratis worst

  De Tour loopt op wieltjes, veel meer kunnen we daar niet van zeggen. Bij ons loopt het ook op wieltjes: die van onze auto en van de deelstep die Bavo gebruikte tijdens onze eigen tijdrit. Ja, onze eigen tijdrit, want wat moesten we anders doen terwijl de renners hun ding deden?

  We besloten zelf te racen: om ter eerst van het Koninklijk Paleis tot aan het Atomium. Afspraak aan de onderste bol. Bavo dus met een deelstep, Pauline met het fel gepromoot openbaar vervoer. We gaan er geen doekjes om winden: Bavo won. Met een verschil van maar liefst 20 minuten. 


  De reden? Hij was meteen beginnen te lopen toen we vertrokken. Pauline deed alles op het gemak, er rotsvast van overtuigd dat ze toch zou winnen. Dat was buiten een defecte metro gerekend. En ook het feit dat ze verkeerd was gelopen op de Heizel en door de drukte niet eens onder het Atomium geraakte. We hebben het al gezegd: er was veel volk in Brussel.


  Bavo heeft zijn overwinning niet lang gevierd, want we moesten bijna meteen door naar Épernay. Drie uurtjes rijden, recht naar la douce France! En daar beleefden we ons Tourhoogtepunt tot nu toe: de Karavaan.


  Je zou denken dat het een caravan is waar promomannen en -vrouwen wat petjes uitgooien, maar het is véél meer dan dat. De Karavaan is een stoet van 11 km lang die langs de route passeert, met tonnen gratis promomateriaal. En dat mag je ruim nemen. T-shirts, snoep, sleutelhangers, magneten, hoedjes, kortingsbonnen, wasmiddel. Zelfs mini salami! 


  Gelukkig gooide een van de sponsors ook met zakken, anders hadden we onze hoop nooit tot aan de auto gekregen. En dat is geen overdrijving. Veel gerief.


  Het doet je even stilstaan bij al het afval dat daarbij komt kijken. Dat wel. 


  Maar de salami was lekker.

  Volg 'Parijs is nog ver' op YouTube en via Instagram.