• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Devriendt schenkt Wanty-Gobert een ruiker bloemen in Oostenrijk

  Tom Devriendt heeft de tweede etappe in de Ronde van Oostenrijk gewonnen. De renner van Wanty-Gobert haalde het in een sprint van Jannik Steimle en Jonas Koch. Voor Devriendt is het zijn tweede profzege, na de Omloop van het Houtland in 2017.

  De tweede rit in lijn naar Winer Neustadt kende een klassiek verloop met een vroege vlucht die de bergpuntjes ging oprapen. Maar de ploegen met een sprinter in huis gingen er in het slot vol tegenaan. Op 10 kilometers van de finish werd de laatste vluchter gegrepen.

   

  In de massasprint was het bingo voor Tom Devriendt. De Belg klopte twee Duitsers: Steimle en Koch. Steimle, die zaterdag de proloog won, profiteerde van de bonificaties om opnieuw leider te worden. Pieter Vansepybrouck, ploegmaat van Devriendt, sprintte ook mee en werd zevende.

  "Na een minder voorjaar ben ik klaar voor schitterend najaar"

  Het had geen haar gescheeld of Devriendt was niet eens naar Oostenrijk afgezakt. "Ik was erg gemotiveerd voor deze Ronde van Oostenrijk, tot ik vorige donderdag plots kniepijn kreeg. Ik twijfelde over mijn deelname want de zware beklimmingen in deze koers zijn belastend voor mijn knieën, waaraan ik eerder al geopereerd werd."

   

  "Ik geniet van deze overwinning en hoop deze ronde eind deze week met een uitstekende conditie te beëindigen. Na een minder voorjaar ben ik klaar voor een schitterend najaar."     

   

  Devriendt is nu tweede in het klassement op een seconde van de Duitse leider. "Net als Pieter gisteren, grijp ik vandaag net naast de leiderstrui, maar eigenlijk zou dat voor ons team van vijf renners geen cadeau geweest zijn met de zware bergrit in het vooruitzicht."

  De uitslag van rit 2