• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Club slaat spits aan de haak die het zo graag wou: David Okereke

  Philippe Clement en David Okereke

  Lachende gezichten bij Philippe Clement en David Okereke.

  Club Brugge heeft zijn vervanger voor Wesley beet. Club wint de slag om de 21-jarige David Okereke, die voor 4 jaar tekende. Met een geschatte transfersom van 8 miljoen euro is hij de duurste aanwinst ooit van Club.

  Okereke is een 21-jarige Nigeriaanse aanvaller die afgelopen seizoen furore maakte bij Spezia in de Serie B, de Italiaanse tweede klasse. Hij was goed voor 10 goals en 12 assists in 30 competitieduels. Dat lokte de aandacht van tal van ploegen uit heel Europa, maar Club Brugge troefde ze allemaal af.

   

  Okereke moet de naar Aston Villa vertrokken Wesley (voor 25 miljoen euro) doen vergeten in de aanval bij Club Brugge. Al is hij niet hetzelfde type. Met zijn 1,82m is hij een stuk kleiner, maar ook een stuk sneller dan de vertrokken Braziliaan.

   

  De Afrikaanse aanvaller legde vandaag zijn medische tests af, waarna hij zijn overeenkomst ondertekende. Morgen traint hij een eerste keer mee onder de hoede van Philippe Clement. Okereke troeft met de genoemde som van 8 miljoen euro de Iraanse spits Kaveh Rezai af als clubrecord, die vorig jaar voor 5 miljoen overkwam van Charleroi.

   

  Spezia, waar de Nigeriaan nog tot 2022 vastlag, maakte tegelijkertijd het vertrek van zijn spits bekend: "Bedankt, David, voor wat je hebt gedaan in onze witte trui. En het allerbeste voor de toekomst, zowel sportief als daarbuiten."

  Club kondigt Okereke aan met filmpje: