• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Cyriel Dessers verhuist van Utrecht naar Heracles

  Cyriel Dessers in zijn nieuwe shirt.

  Cyriel Dessers zet zijn carrière in de Nederlandse Eredivisie voort bij Heracles Almelo. De 24-jarige aanvaller verlaat FC Utrecht. Hij ondertekende bij zijn nieuwe club een contract voor drie seizoenen.

  Dessers debuteerde op het hoogste niveau bij Oud-Heverlee Leuven en droeg daarna het shirt van Lokeren. In de zomer van 2016 trok hij de grens over om bij NAC Breda in de Nederlandse tweede klasse te gaan voetballen. Die club leidde hij met 29 competitiegoals naar de promotie.

   

  Het leverde Dessers een transfer op naar Utrecht. Daar kwam hij in 56 wedstrijden tot 19 treffers. Mede dankzij het torinstinct van de aanvaller plaatste Utrecht zich afgelopen seizoen via de play-offs voor de Europa League. Maar Dessers verlaat de club nu en trekt naar Heracles.   

   

  "Ik kijk ernaar uit om bij Heracles te spelen en te scoren", zegt Dessers. "Dit is een mooie kans voor mij, het voelt als een nieuw avontuur. Mijn stijl van voetballen past bij de filosofie van de club, namelijk aanvallend willen spelen."

   

  "Ik ben blij dat ik hier ben en wil graag laten zien wat ik kan. In België zouden we zeggen dat ik veel goesting heb om te beginnen; ik heb er heel veel zin in en ben er klaar voor." 

  "Dessers stond al lang op onze radar"

  "Wij zijn blij dat Cyriel voor Heracles Almelo heeft gekozen", vult Tim Gilissen, technisch manager van Heracles, aan.

   

  "Hij staat al lang op onze radar. Dat hij nu in ons zwart-witte shirt komt spelen is extra prettig. Cyriel past goed bij ons. Dat ook hij heel bewust voor Heracles Almelo kiest als volgende stap in zijn carrière is een goed teken."   

   

  Heracles eindigde vorig seizoen als 7e in de Eredivisie, een plaats achter Utrecht.