• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Debusschere laatste in ploegentijdrit: "Weet niet wat er aan de hand was"

  Jens Debusschere

  De Tour is niet gewedig begonnen voor Jens Debusschere.

  Jens Debusschere  moest gisteren al na iets meer dan 5 minuten zijn Katjoesja-ploegmaats achterlaten in de ploegentijdrit. "Mijn benen liepen vol en ik kreeg geen lucht meer."

  Katjoesja deed het gisteren uitstekend in de ploegentijdrit, maar Jens Debusschere zorgde een beetje voor een valse noot. Hij verloor meer dan 6 minuten, niemand in het peloton deed slechter. "Ik heb er totaal geen verklaring voor."

   

  "Mijn hartslag was helemaal niet zo hoog, toen ik moest afhaken. Op de 1e dag haalde ik hartslag 195, nu maar 170. Mijn benen liepen te snel vol en kregen geen lucht meer."

   

  "Toch maak ik mij geen echte zorgen, want ik voel mij nog altijd goed. Misschien kwam het door die tijdritpositie, want ik had nooit getraind op de tijdritfiets."

  Debusschere zet stap terug in pikorde: "Ging meestal niet goed dit jaar"

  Het zelfvertrouwen van Debusschere lijkt niet aangetast, maar toch liet hij na de eerste sprint in Brussel ook optekenen dat hij niet langer de nummer 1 wil zijn in de sprint voor Katjoesja. "Dat klopt. Het gaat al het hele seizoen op en af. Meestal ging het niet goed."

   

  "De Tour is té belangrijk om een goed resultaat te laten liggen. Als Rick (Zabel) of Marco (Haller) een goed resultaat kunnen behalen, dan moeten we daar voor gaan. Dan wil ik daar alles voor doen."

  Debusschere lost in de ploegentijdrit