• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Stuyven sprint naar 3e plaats: "Het doet deugd om weer mee te doen"

  Jasper Stuyven, met in de achtergrond Peter Sagan en Wout van Aert.

  Voor de hoofdvogel kwamen de Belgen te laat, maar heel wat landgenoten toonden zich in de sprint om de ereplaatsen in Épernay. Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) was de beste Belg op de 3e plaats. "Het is nog geen zege, maar het geeft wel een extra boost."

  Stuyven: "Dit bevestigt dat ik nog altijd goeie benen heb"

  "Ik had voor mezelf deze etappe aangestipt", verklaarde Jasper Stuyven aan de finish. "Ik geloofde dat ik met mijn conditie hier iets kon doen en het is mooi om dat te laten zien."

   

  "Het was wel niet makkelijk, want de wind speelde een rol. Als je dan vooruit blijft, dan ben je de verdiende winnaar."

   

  "Ik word nog bijna 2e, maar 2e of 3e maakt niet veel uit. Dit was de beste kans voor Alaphilippe, chapeau. Hij was de sterkste."

   

  "De achtervolging was wel typerend: Ineos reed gewoon om zijn mannen vooraan te houden, heel veel andere ploegen hadden hun mannen vooraan gebracht en dus bleven er geen helpers meer over. Dan wordt er gekeken."

   

  "Dat mijn benen goed zijn? Ja, het doet deugd om weer mee te doen en om weer met een goed gevoel rond te rijden", zegt Stuyven, die een matig voorjaar kende.

   

  "Het is nog geen zege, maar het geeft een extra boost. Ik had al veel vertrouwen na de Ronde van Zwitserland. Dit bevestigt dat ik nog altijd goeie benen heb."

  Van Avermaet: "Ik was bij de betere bergop"

  De 3e rit was de eerste die Greg Van Avermaet had aangestipt, maar verder dan een 4e plaats geraakte hij niet. "Er viel niet veel te beginnen tegen Alaphilippe. Het was indrukwekkend hoe hij wegsprong. Ik wou zelf ook alles opsparen voor de eindsprint."

   

  "In de sprint ging ik vrij vroeg aan. Stuyven en Matthews kwamen er nog voorbij, maar het was ook maar voor de 2e plaats. Dat is helemaal anders als voor de zege."

   

  "Ik onthoud vooral dat ik zeer sterk was bergop, bij de betere renners zelfs. In de rit naar Colmar zullen er niet veel renners overblijven met al die bergjes. Als ik dan de benen van vandaag heb, zit er wel iets in."

  Als ik woensdag naar Colmar de benen heb van vandaag zit er misschien wel iets in

  Greg Van Avermaet

  Naesen: "Ik heb me zonder problemen opgeofferd"

  Oliver Naesen (AG2R) had het vooraf al over een lastige finale en zijn vrees werd werkelijkheid.

   

  "Ik had voor de start gezegd dat Alaphilippe op een indrukwekkende manier zou winnen", vertelde Naesen, die zijn kansen moest opofferen voor zijn kopman. "Bardet had een wiel nodig en ik heb de ontknoping dan maar gevolgd over de radio."

   

  "Hier had ik nooit gewonnen", maakt Naesen zich geen illusies. "Toen ik het parcours zag, wist ik dat ik niet met Alaphilippe over de streep zou rijden."

   

  "Ik maak meer kans in een rit waarin de vluchters het tot de finish uitzingen. Hopelijk krijg ik die vrijheid van de ploeg. Vandaag heb ik me zonder problemen opgeofferd voor Bardet."

  Tour de France klassement

    naamploegresultaat
  1Julian AlaphilippeDQT4:40:29
  2Michael MatthewsSUN+26
  3Jasper StuyvenTFS+26
  4Greg Van AvermaetCCC+26
  5Peter SaganBOH+26
  6Matteo TrentinMTS+26
  7Sonny ColbrelliTBM+26
  8Xandro MeurisseWGG+26
  9Wout van AertTJV+26
  10Thibaut PinotGFC+26