• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Asgreen (Deceuninck-Quick Step) breekt alleen zijn fiets bij zware valpartij

  Asgreen ging voor onderzoeken naar het ziekenhuis na de rit.

  Vreugde in het kamp van Deceuninck-Quick Step na de ritwinst van Alaphilippe, maar toch ook een beetje kopzorgen. De Deen Kasper Asgreen kwam in de finale zwaar ten val. Zijn fiets brak gewoon in tweeën. Zelf werd hij naar het ziekenhuis gebracht, maar de schade lijkt mee te vallen.

  De foto's van de gebroken fiets van Asgreen gaan de wereld rond. De renner van Deceuninck-Quick Step verslikte zich in volle finale in een vluchtheuvel en knalde tegen een verkeersbord. Zijn fiets werd in stukken van het parcours geraapt en de Deen reed op een reservefiets naar de finish.

   

  Veel materiele schade dus, maar met de renner zelf lijkt het mee te vallen. Uit de onderzoeken in het ziekenhuis blijkt dat hij zelf niets gebroken zou hebben. "We zijn nu vooral heel alert om te kijken of hij geen hersenschudding heeft", klonk het in een eerste reactie bij ploegarts Philip Jansen. "We nemen dat heel ernstig. Hij zal vanavond en vannacht nog een paar keer onderzocht worden. Daar is een protocol voor binnen de ploeg."

   

  "Maar op dit moment gaat het goed met hem. Hij is blij met het geel van Alaphilippe. Asgreen is ook een van de sterkste renners in het peloton dus hij zal snel herstellen. Hij ziet er al beter uit dan na de crash en zijn gemoed is goed. Maar zo vlak na een crash kan je niet alles zeggen. Het is een beetje afwachten wat hij morgen en de komende dagen voelt." Of hij morgen start, is dus nog niet 100 procent zeker.

  De fiets van Asgreen na de valpartij

  Een update aan de ploegbus van Deceuninck-QuickStep

  Asgreen werd onderzocht na de etappe