• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Alaphilippe: "Makkelijk tot een akkoord gekomen met Patrick"

  Julian Alaphilippe is te gast aan de tafel van Maarten Vangramberen in Vive le vélo.

  De Franse toprenner Julian Alaphilippe vertelt in Vive le vélo over zijn contractverlenging bij Deceuninck-Quick Step, over zijn succes in de Ronde van Frankrijk en over zijn kamergenoot Dries Devenyns. "We hebben al veel mooie dingen gedaan in de klassiekers. Dat zetten we nu voort in de Tour."

  "Een van mijn mooiste zeges"

  Na een sprint in Laken en een ploegentijdrit in Brussel kon Julian Alaphilippe zijn hartje ophalen in de champagnestreek. De Franse springveer danste in de 3e Touretappe naar de ritzege én de gele trui.

   

  "Ik ben heel blij met de overwinning en met de manier waarop. Dat maakt de gele trui nog mooier", reageert de nummer 1 van de wereld 's avonds aan tafel bij Maarten Vangramberen.

   

  "Ik klasseer deze als een van mijn mooiste zeges. Milaan-Sanremo begin dit seizoen was ook speciaal. Daar heeft het team ook knap gewerkt. En de sprint in de finale vond ik ook erg mooi."

   

  Frankrijk droomt al lang van een opvolger van Bernard Hinault, die de Tour een laatste keer won in 1985. "Ooit wil ik eens op het klassement mikken, maar niet nu", zegt Alaphilippe daarover.

   

  "In de eerste week kan ik het klassement aanvoeren, maar vergeet niet dat de Tour nog lang is. Er komen nog veel bergen aan. Daar zal Enric Mas zijn uiterste best doen. Ondertussen geniet ik van elke dag."

  Ooit wil ik eens op het klassement mikken, maar niet nu

  Julian Alaphilippe

  Speech Alaphilippe: "Hopelijk winnen we nog een keer"

  "Ik wilde echt blijven"

  Julian Alaphilippe zal ook de komende seizoenen de kleuren van de Belgische wielerploeg Deceuninck-Quick Step verdedigen. Hij tekende bij voor 2 jaar.

   

  "Ik was heel tevreden met mijn seizoensbegin waarin ik al mijn doelen gehaald heb. Na de klassiekers was het belangrijk voor mij om een nieuw contract te tekenen. Dan kon ik zonder druk naar de Tour", doet de 27-jarige toprenner zijn verhaal.


  "Ik ben makkelijk tot een akkoord gekomen met Patrick (Lefevere, red). Hij wilde me echt houden en ik wilde echt blijven. Ik voel me goed in het team."

   

  "Samen hebben we iets moois opgebouwd de laatste jaren. Daar wil ik graag een vervolg aan breien en Patrick ook. Dat is super. We willen elke koers winnen waarin we starten en dat vind ik mooi."

  "Ik ben actief, Dries is kalm"

  In het team vormt Julian Alaphilippe een sterk duo met ervaren rot Dries Devenyns. "Hij is heel belangrijk voor de ploeg en zeker voor mij", vertelt de Fransman over zijn Belgische kamergenoot. "Ik ben erg actief en hij is heel kalm, maar we komen erg goed overeen."

   

  "En op de fiets is Dries erg sterk. We hebben al veel mooie dingen gedaan in de klassiekers. Dat zetten we nu voort in de Tour."

  VIDEO: Het gesprek met Julian Alaphilippe in Vive le vélo