Ga naar de inhoud

Klasse, Van Aert wacht pechvogel Groenewegen op

 zo 7 juli 2019 20:59
Dylan Groenewegen en Wout van Aert.

De Nederlandse topsprinter Dylan Groenewegen heeft vroeg moeten afhaken in de ploegentijdrit van de Tour. Wout van Aert wachtte hem op aan de finish op de Heizel.

Het openingsweekend van de Ronde van Frankrijk in ons land is een triomftocht geworden voor de Nederlandse formatie Jumbo-Visma, maar niet voor Dylan Groenewegen. Gisteren ging hij tegen de vlakte in de finale, vandaag moest hij zijn ploegmaats laten gaan in de ploegentijdrit.

 

Toch hoefde Groenewegen niet groen te lachen. Zijn team won opnieuw en aan de finish aan het Atomium ving Wout van Aert hem op.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Groenewegen: "Zat niet in business class"

"10 kilometer heb ik meegemaakt", reageert Dylan Groenewegen bij onze collega's van de NOS. "In de bochten ging het erg snel en achter Tony (Martin, red) zit je niet meteen in business class."

 

Groenewegen ondervond ook nog hinder van zijn valpartij. "Dinsdag hoop ik weer te sprinten. Mijn schouder voelt al wat soepeler aan. Als ik maandag goed doorkom, kunnen we er weer tegenaan."

Dylan Groenewegen
Dylan Groenewegen weet dat zijn team gewonnen heeft.
Dylan Groenewegen en Wout van Aert
En valt in de sterke armen van Wout van Aert.