Titelverdediger Thomas: "We mogen niet te ontgoocheld zijn"

  Ineos aan het werk in Brussel.

  Team Ineos zat een hele namiddag in de hot seat, maar het mocht niet zijn. Op de valreep werden de Britten onttroond door de rakkers van Jumbo-Visma. "We mogen niet te ontgoocheld zijn", zegt Geraint Thomas.

  Ineos mag de ploegentijdrit dan wel niet gewonnen hebben, de klassementsrenners van de Britse ploeg zullen er niet te lang om malen.

   

  Er zijn immers al verschillen gemaakt met de concurrentie, om een Bardet, Valverde, Landa en Quintana niet bij naam te noemen.

   

  "Natuurlijk hadden we de ploegentijdrit graag gewonnen. 20 seconden met Jumbo-Visma is een aanzienlijke kloof, maar we mogen niet te ontgoocheld zijn", zegt Geraint Thomas.

   

  "We hebben een goed resultaat neergezet met het oog op het algemene klassement. Het gaat goed en met mezelf gaat ook alles goed."

   

  "We hebben een goeie tijdrit afgewerkt", vindt ook Egan Bernal. "We nemen tijd op onze concurrenten, perfect. Ik voelde me in de ploegentijdrit beter dan vorig jaar, hoewel ik zeker geen specialist ben."

  Van Avermaet: "Heel tevreden"

  Greg Van Avermaet won vorig jaar met BMC de ploegentijdrit en wist dat dit kunstje herhalen met CCC moeilijk zou worden.

   

  Zijn team finishte als 7e, op 31 seconden van winnaar Jumbo-Visma. "Tegen de chrono van Jumbo viel niets te beginnen, maar ten opzichte van de andere ploegen doen we het vrij goed. Dus daar ben ik heel tevreden mee", zegt Van Avermaet.

   

  "Als team hebben we heel sterk gereden, mijn eigen prestatie was niet al te indrukwekkend, het resultaat is vooral te danken aan mijn ploegmaten. We hebben ook goed ingedeeld. Het plan was om iets over te houden op het einde en dat is gelukt."

   

  "We wisten dat we daar het verschil konden maken omdat er andere ploegen zouden stilvallen, want het ging lichtjes bergop en de wind blies tegen. Al bij al was het nog een vrij gevaarlijk parcours, wel met veel rechte stukken, maar je moest flink opletten in de bochten. Ik heb een paar keer echt "chance" gehad."   

  "Maandagrit moet me liggen"

  Maandag wacht de rit naar Epernay, op een hellende aankomst. "Dat is mijn eerste grote doel", aldus Van Avermaet.

   

  "Die rit zou me moeten liggen. Onderweg is het al lastig en dan die aankomst bergop... Ik hoop dat ik kan winnen, maar er zijn nog veel jongens die goed uit de voeten kunnen op zo'n parcours."

   

  "Sagan is de topfavoriet, in elke koers waar hij start eigenlijk (lacht), maar daarnaast heb je ook nog Colbrelli en Matthews. Teunissen rijdt ook heel sterk. En dan vergeet ik er wellicht nog een paar."   

   

  Van Avermaet draagt de bergtrui, aan de gele trui denkt hij niet meer. Hij staat 30e, op 41 seconden van Teunissen. "Dat is niet meer realistisch", zegt hij. "Het verschil is toch al vrij groot."