• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Van Aert: "De ploeg draait enorm goed, het is gewoon formidabel"

  Raymond Poulidor, de opa van Mathieu van der Poel, feliciteert Wout van Aert op het Tour-podium.

  Raymond Poulidor, de opa van Mathieu van der Poel, feliciteert Wout van Aert op het Tour-podium.

  Dankzij een knalprestatie hebben Mike Teunissen en zijn ploegmakkers de gele trui van Teunissen met succes verdedigd. "Ik zou bijna zeggen dat we het gewend raken om Tour-ritten te winnen", lacht de Nederlander. "Het is gewoon formidabel", reageert nieuwe witte trui Wout van Aert.

  Teunissen: "Deze etappe was een groot doel"

  Jumbo-Visma stak er in de ploegentijdrit in Brussel met kop en schouders bovenuit.

   

  Leek de etappe aanvankelijk uit te draaien op een secondeduel tussen Team Ineos en Deceuninck-Quick Step, toen de gele trein van Jumbo-Visma onder stoom kwam, werd alras duidelijk dat Mike Teunissen, Wout van Aert en co de koek niet zouden verdelen. 

   

  "Toen ik gisteren de eerste rit won, was dat een droom. Vandaag beleven we een nieuwe droom", zei Teunissen na afloop.

   

  "Maar het was zeer zwaar. Door zijn val gisteren moest Dylan Groenewegen na een tijdje jammer genoeg afhaken, ook al heeft hij in het begin hard gevochten en gewerkt."

   

  "George Bennett heeft niet de lichaamsbouw voor dit soort werk, maar hij is er na een tijdje doorgekomen en heeft ons ook flink geholpen."

   

  "Ach, alle jongens waren sterk. We reden in lange beurten op kop, in een strak tempo. We hoorden onderweg dat we de snelste ploeg waren, waardoor we op den duur begonnen te vliegen."

   

  "Dit is ongelofelijk. Ik zou bijna zeggen dat we het gewend raken om ritten in de Tour te winnen (lacht). Dit is een echte teamprestatie, ook een overwinning van de staf, de trainers, de monteurs... Want deze etappe was een groot doel voor ons."

  Interview met Teunissen:

  De finish van Teunissen en Van Aert:

  Van Aert: "Wij moeten alleen trappen"

  Wout van Aert reed als eerste van zijn ploeg over de finish aan het Atomium en genoot met volle teugen van het teamsucces.

   

  Onze landgenoot neemt de witte trui over van Caleb Ewan, omdat zijn teammaat Amund Grøndahl Jansen onderweg de rol moest lossen.

   

  Van Aert: "Dit is fantastisch. Ik beleef mijn tweede dag in de Tour en sta al op het podium. De ploeg draait enorm goed. Het is gewoon formidabel."

   

  "Dit is het werk van een hele staf, wij moeten alleen nog trappen. Machtig, het is een unieke belevenis in zo'n groep."

   

  "Zelf voelde ik me heel goed. Samen met Tony Martin nam ik de langere beurten voor mijn rekening, al deed Tony dat nog wat langer dan ik (lacht)."

   

  "We behouden het geel en doen ook een goeie zaak met Steven Kruijswijk, die hier tijd pakt op zijn concurrenten voor het algemene klassement."

  Kort gesprek met Van Aert:

  Van Aert in de studio:

  Tweets: