• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Vanspeybrouck spurt naar tweede plaats in Ronde van Oostenrijk

  Pieter Vanspeybrouck rijdt in de Ronde van Oostenrijk rond met de bergtrui.

  Pieter Vanspeybrouck heeft zijn start in de Ronde van Oostenrijk niet gemist. Gisteren werd de renner van Wanty - Gobert Cycling Team nog derde in de proloog, vandaag spurtte hij naar een tweede plaats. De dagzege was voor Movistar-renner Carlos Barbero.

  De eerste etappe in lijn bracht het peloton in Oostenrijk van Grieskirchen naar Freistadt, dit over een afstand van net geen 139 kilometer. Barbero was in de spurt oppermachtig en haalde het voor Vanspeybrouck en de Duitser Jonas Koch van CCC.  Een andere Duitser, Jannik Steimle van Team Vorarlberg Santic, finishte op de vierde plaats.

   

  Steimle was gisteren de winnaar van de proloog. De Let Emils Liepins (Wallonie-Bruxelles) neemt zijn leiderstrui over. Pieter Vanspeybrouck (Wanty-Groupe Gobert) is tweede op 1 seconde.