• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Tuuli wint eerste MotoE-race ooit, Belg Siméon wordt 7e

  Tuuli heeft een plaats in de geschiedenisboeken veroverd.

  De Fin Niki Tuuli heeft de allereerste MotoE-wedstrijd naar zijn hand gezet. Dat is een nieuw kampioenschap voor elektrische motoren. De Belg Xavier Siméon vertrok in 5e positie en werd uiteindelijk 7e.

  Door een heftige brand in maart waarbij de nieuwe motoren grotendeels verwoest werden, werd de start van het nieuwe kampioenschap uitgesteld. Maar vandaag maakte MotoE zijn grote debuut op de Sachsenring in Duitsland.

   

  De enige Belg, Xavier Siméon, vertrok in vijfde positie en finishte als zevende. De zege was voor de Fin Niki Tuuli, die zijn poleposition verzilverde. Hij kreeg op het podium het gezelschap van de Brit Bradley Smith en de Fransman Mike Di Meglio.     

   

  De tweede race van het MotoE-kampioenschap staat op 11 augustus geprogrammeerd in Oostenrijk.

  Beelden van de eerste race in de MotoE

  De uitslag van de allereerste MotoE-race