• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Messi wil medaille van "corrupte organisatie" niet, "onaanvaardbaar", vindt Conmebol

  Messi en Medel kregen allebei rood na een opstootje.

  Het zit er bovenarms op tussen Lionel Messi en de Zuid-Amerikaanse voetbalbond Conmebol. Messi kreeg een rode kaart op de Copa America in de match om het brons en noemde de organisatie van het toernooi na de match corrupt. Voor de Conmebol zijn die uitlatingen onaanvaardbaar.

  Bekijk het wedstrijdverslag

  Er was geen Lionel Messi te zien bij de uitreiking van de bronzen medailles. Hij staat ook niet op de ploegfoto van Argentinië. Over zijn beweegredenen deed de Barcelona-ster niet geheimzinnig. "Ik wil geen deel uitmaken van deze corruptie. Ik wil niets te maken hebben met deze organisatie."

   

  Het optreden van de scheidsrechters op de Copa America zit Messi hoog. Argentinië diende na de verloren halve finale tegen Brazilië al een klacht in bij de Zuid-Amerikaanse voetbalbond voor "groteske fouten". De Braziliaanse veiligheidsdienst van president Bolsonaro zou de communicatie met de videoscheidsrechter hebben verstoord. Op die manier konden twee fases, die de Argentijnen een penalty hadden kunnen opleveren, niet correct beoordeeld worden.

   

  Messi uitte zijn ongenoegen ook al na die partij en denkt dat hij daarom tegen Chili zo makkelijk een rode kaart kreeg. "Ik krijg een rode kaart voor mijn kritiek op het systeem. Dit opstootje had ook met geel afgehandeld kunnen worden. Maar ik zeg altijd de waarheid en dat wordt niet altijd in dank afgenomen. Die rode kaart is hun tegenmaatregel."

   

  "Er is een gebrek aan respect. Wij zijn het moe dat scheidsrechters het spektakel bederven", zei Messi ook nog. "Of ik een schorsing vrees? De waarheid moet gezegd worden."

  Geen Messi op de ploegfoto bij Argentinië.

  Conmebol fluit Messi terug: "Onaanvaardbaar"

  De Zuid-Amerikaanse voetbalbond was logischerwijs niet opgezet met de beschuldigingen van Lionel Messi. "Het is onaanvaardbaar dat ongegronde beschuldigingen de wereld ingestuurd worden. Deze uitspraken zijn niet waar en brengen de integriteit van de Copa America in gevaar."