• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  John Troost: "Kiki Bertens had met mijn hulp Wimbledon gewonnen"

  John Troost kunt u misschien nog kennen van zijn periode bij Anderlecht.

  Elise Mertens kijkt morgen in de vierde ronde op Wimbledon Barbora Strycova in de ogen. De Tsjechische verraste in de derde ronde door de Nederlandse Kiki Bertens, de nummer 4 op de WTA-ranking, te kloppen. Eén man heeft alvast een verklaring voor de vroege uitschakeling van Bertens, met name John Troost.

  Wie kent John Troost nog? De Nederlander was ooit nog mental coach bij Anderlecht, in de periode dat John van den Brom er hoofdtrainer was. Het verhaal deed toen de ronde dat hij de RSCA-spelers deed zingen en dansen om ze klaar te stomen voor een wedstrijd.

   

  Ook vandaag is hij nog actief, zeker op zijn Twitteraccount. Zo geeft hij vaak "extra energie" aan die atleten en teams die "het nodig hebben".

   

  Eentje die volgens hem zijn hulp kon gebruiken, was Bertens. Toen Raemon Sluiter, de coach van de Nederlandse, op Twitter zei dat haar prestatie niet goed genoeg was, had Troost een gepast antwoord klaar. 

   

  "Ik bood jullie extra doorslaggevende krachten voor pure energie en flow en Kiki had zo Wimbledon gewonnen. Helaas besliste jij daarvan af te zien. Zonde voor Kiki en de fans eerlijk gezegd. Je wilde langer blijven en dat was dus simpel mogelijk!", was zijn boodschap op Twitter.