"Gilbert 3 jaar naar Lotto-Soudal: dit getuigt van passie voor de koers"

  "Voor Lotto toch een beetje een risico, al weten ze wat ze aan hem hebben."

  De minnekozerij tussen Philippe Gilbert en Lotto-Soudal is volgens verschillende bronnen uitgemond in een huwelijkscontract. Voor 3 jaar zelfs. 

  Philippe Gilbert is op zijn 37e in de herfst van zijn carrière aanbeland. Maar zelfs op rijpere leeftijd blijft hij schitteren, getuige onder meer zijn overwinning in Parijs-Roubaix dit jaar.

   

  Bij Deceuninck-Quick Step is het liedje van Gilbert echter uitgezongen. Daarom trok Gilbert de markt op en vond hij in Lotto-Soudal het ideale vangnet. Volgens Het Laatste Nieuws ligt bij de tweede Belgische WorldTour-ploeg een contract voor 3 jaar klaar.

   

  Sven Nys en José De Cauwer zaten vanmiddag in de mobiele Tour-studio van Karl Vannieuwkerke en kregen daar de transfer-Gilbert voorgeschoteld.

   

  "Een contract voor 3 jaar op je 37e is lang en getuigt vooral van passie voor de koers", zei Sven Nys.

   

  De Cauwer: "Klopt, dan moet je graag fietsen en intussen krijg je er natuurlijk ook een beetje geld bij."

   

  "Drie jaar is lang. We spraken eerst over één jaar, dan over twee jaar en nu over drie jaar. Er is maar één ploeg die dat in ons land kan en dat is Lotto-Soudal."

   

  Nys: "Een renner wil graag een contract voor meerdere jaren. Voor Lotto is dit toch een beetje risico's nemen, al weten ze natuurlijk ook wat ze aan Gilbert hebben en wat zijn kwaliteiten zijn."

   

  De Cauwer: "Misschien is er wel een alinea opgenomen in het contract die zegt dat als het echt niet meer zou gaan op hogere leeftijd, dat ze dan even gaan samenzitten. Want Gilbert is er de man niet naar om als een dweil te gaan rondrijden."

  José en Sven bij Karl over Gilbert: