Fognini na bom-uitspraak: "Als iemand zich beledigd voelt, sorry"

  De frustratie nam duidelijk de bovenhand bij Fognini, die een zware boete en uitsluiting voor de eerstvolgende grandslamtoernooien riskeert.

  Fabio Fognini heeft zijn excuses aangeboden na zijn controversiële uitspraak van gisteren. De Italiaan, die in de derde ronde verloor van de Amerikaan Tennys Sandgren, riep tijdens de wedstrijd dat hij hoopte dat er een bom zou ontploffen op Wimbledon.

  Fognini kon gisteren zijn Italiaanse temperament niet bedwingen. De frustratie nam de bovenhand en naast zijn ongelukkige uitspraak bezeerde hij zijn hand tot bloedens toe wanneer hij zijn racket op de grond kapotsloeg.

   

  De uitspraak van Fognini was niet alleen ongelukkig qua woordkeuze, in WO II vielen er effectief enkele bommen op Wimbledon. "Er is gisteren iets gebeurd op het terrein", begon de Italiaan zijn verontschuldiging. "Als iemand zich beledigd voelt, sorry. De meeste tijd op het terrein voel je je gefrustreerd. Ik was logischerwijs niet tevreden met mijn prestatie op dat moment, omdat ik wist dat ik een goede kans had om te winnen."

   

  Het is maar zeer de vraag of de excuses genoeg zullen zijn. Er wacht de Italiaan een grote boete en een uitsluiting voor de komende twee grandslamtoernooien vanwege terugkerend slecht gedrag. Op de US Open in 2017 kreeg hij al eens een boete van 96.000 dollar voor het uitschelden van een vrouwelijke scheidsrechter.

   

  Ook op Wimbledon is hij niet aan zijn proefstuk toe. In 2014 kreeg hij een boete van 27.500 dollar na een reeks van overtredingen van het reglement in zijn eerste ronde.