Penaltymisser van Bolasie breekt Congolezen zuur op

  De Congolezen moeten het toernooi verlaten.

  Voor Congo is de Afrika Cup in de 1/8e finales geëindigd. Het team sneuvelde in Egypte na strafschoppen tegen toernooirevelatie Madagaskar (4-2).

  Het sprookje van Madagaskar op het Afrikaanse landenkampioenschap blijft maar duren. Nadat het elftal twee weken geleden zijn eerste zege op het eindtoernooi had geboekt, schakelde het team nu ook schaduwfavoriet Congo uit in de achtste finales. Na 120 minuten stond 2-2 op het scorebord, maar in de strafschoppenreeks (4-2) bleef Madagaskar foutloos.

   

  Amada zette de Afrika Cup-sensatie met een schicht in de winkelhaak op rozen. Bakambu kopte de gelijkmaker tegen het net, Andriatsima bracht Madagaskar na de pauze opnieuw op rozen. Congo stond met de rug tegen de muur, maar in de slotminuut knikte oude bekende Mbemba (ex-Anderlecht) staalhard binnen.

   

  In de verlengingen vielen er geen doelpunten, strafschoppen moesten dus over de wedstrijd beslissen. De spelers van Madagaskar bleven foutloos en na een misser van de Congolese verdediger Tisserand stond er veel druk op Bolasie die de vierde penalty voor zijn rekening nam. De ex-spits van Anderlecht schoot hoog over waardoor de tweevoudige eindwinnaar (1968 en 1974) naar huis moet.

   

  Bij Congo voetbalden behalve oude bekenden Bolasie en Mbemba ook Standard-spelers Bokadi en Mpoku mee. Anderlecht-aanwinst Meschack, doelman Mandanda (Charleroi) en Luyindama (ex-Standard) bleven op de bank.

  Chancel Mbemba

  Chancel Mbemba dwingt verlengingen af met de 2-2.

  Yannick Bolasie

  Yannick Bolasie (l) kent u nog van bij Anderlecht.

  Verrassingen troef op de Afrika Cup

  De overwinning van Madagaskar is de zoveelste verrassing op deze Afrika Cup. Eerder strandden Marokko, titelverdediger Kameroen en gastland Egypte in de achtste finales. Madagaskar neemt het in de kwartfinales op tegen Ghana of Tunesië die elkaar maandag partij geven.