Boonen: "Met deze vorm kan Van Aert het geel misschien wel overnemen"

  Van Aert in het wit, straks nog in het geel?

  Tom Boonen heeft het openingsweekend van de Tour met argusogen bestudeerd. De voormalige groenetruiwinnaar is onder de indruk van Jumbo-Visma en Wout van Aert. "De mayonaise pakt gewoon. Ze staan niet stil."

  Tom Boonen zag hoe zijn ex-ploeg weer in het zand beet. "Maar het was zeker niet net niet voor Deceuninck-Quick Step", analyseert de zesvoudige ritwinnaar in de Tour.

   

  "Ik denk dat ze heel blij zijn dat Jumbo-Visma er nog onder gegaan is met zo'n verschil, want tweede op 8 tienden is heel zuur. Maar ze zijn nu met meer dan 20 seconden geklopt door een team dat er echt bovenuit stak. Dan neem je daar vrede mee."

   

  Jumbo-Visma was vandaag heer en meester. "Het is een ploeg die al jaren innoveert en investeert. Ze staan niet stil. Met die gele trui en de resultaten van de afgelopen weken overstijgt de rest zichzelf ook. Met dit team kunnen ze het geel deze week in hun ploeg houden en misschien kan de trui ook eens wisselen van schouders."

   

  "De mayonaise pakt gewoon", zegt Boonen over de eventuele succesformule. "Er zijn veel teams die dit met succes doen, maar Jumbo-Visma zit nu in de juiste hoek. Ze zullen wellicht niet veel anders doen, maar de mentaliteit is gewoon goed. Het marcheert."

   

  Wout van Aert droeg vandaag weer meer dan zijn steentje bij. "Maar de ploeg wint. Wout kan zo hard rijden als hij wil, je moet een balans vinden in je ploeg. Het was een uitgebalanceerd geheel."

   

  Van Aert draagt nu het wit. "Hij staat goed geplaatst in het klassement en ook nog eens op een ontspannen manier. Er zijn nu aankomsten die hem liggen. Met deze vorm kan hij, wie weet, misschien wel het geel overnemen. Er zullen zeker nog kansen zijn om dat te doen."

  Wout van Aert blinkt in zijn witte trui:

  Van Aert ontvangt felicitaties van Raymond Poulidor (opa van Mathieu van der Poel):