Wuyts na de 1e Tour-dag: "Ik had meer aanvalswerk verwacht"

  Wuyts kaart na over de eerste Tour-Dag.

  Sporza-commentator Michel Wuyts kijkt met gemengde gevoelens terug op de 1e Tour-dag. "Ik bedank Van Avermaet dat hij aangevallen heeft, want voor de rest ben ik toch wat op mijn honger blijven zitten."

  In het kader van de viering van Eddy Merckx had Wuyts meer aanvalswerk verwacht. "Blijkbaar is dat utopisch denken. Ik dank Van Avermaet dat hij het toch gedaan heeft en de Muur voor zijn rekening genomen heeft. Ik dank ook Meurisse, omdat hij daar een verlengstuk aan gebreid heeft."

   

  "Voor de rest ben ik wat op m'n honger bliijven zitten. Maar dat is de Tour. Het moest een sprint worden en die is er ook gekomen. De start zal me wel bijblijven. 500.000 mensen op de straten, dat is een heerlijk gevoel en prettig om over te praten."

   

  Teunissen was een verrassing als winnaar, ook voor Wuyts. "Dat hij hier op een hellende aankomst een specialist als Sagan zou vloeren, dat had ik niet durven te voorspellen. Het nieuwe type van sprinten dat zich stilaan aandient met Merlier bij ons en Teunissen hier op het hoogste niveau vind ik wel elegant en fraai."

  "Jumbo-Visma zal ook morgen indruk maken"

  Kunnen ze bij Jumbo-Visma de gele trui ook na morgen in de ploeg houden? "Dat zal moeilijk zijn, maar ik sluit het niet uit. Er zijn er wel een paar in die ploeg die goed kunnen tijdrijden. Als Groenewegen geen te grote letsels heeft, gaan ze ook morgen indruk maken."

  "Maar dan zullen ze wel optimaal moeten samenwerken en het millimeterwerk perfect uitvoeren om in de top 3 te eindigen en het geel vast te houden. Als ze de schade beperken zou het zomaar kunnen dat ze de gele trui maar 1 dag moeten afgeven en op de volgende dag met een toch wel pittige finale weer
  de macht grijpen."

  "Ploegentijdrit is een spel van finesse"

  De meningen over een ploegentijdrit zijn verdeeld, maar Wuyts is absoluut fan. "Het is één van de leukste en mooiste etappes om te becommentariëren. Je moet je iets minder voorbereiden. Het is een spel van finesse. Het is het inschatten van globale sterkte, hoe snedig het aansluiten is, proberen te zien of er zwakke elementen zijn. Dat becommentariëren met een ultraspecialist in de
  wielertechnologie als José De Cauwer, dat is een happening."