• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Jan Vertonghen in de Tour! "Dit wilde ik eens meemaken"

  "Ik stam uit een echte wielerfamilie."

  Het is dezer dagen al wielrennen wat de klok slaat. De Tour kampeert in Brussel en daar wil iedereen bij zijn. Ook voetballer Jan Vertonghen.

  Onze reporter liep Vertonghen tegen het lijf in het Tour-dorp en kon de Rode Duivel vragen wat hij in Brussel kwam uitspoken.

   

  "Ik ben net terug van een reis met mijn gezin in Griekenland en het kwam goed uit om vandaag eens naar Brussel af te zakken. Dit unieke evenement wilde ik meemaken, ik kon het niet laten schieten", zei Vertonghen.

   

  "Ik ben een koersliefhebber, net als de rest van mijn familie. Eigenlijk stam ik uit een echte wielerfamilie, meer dan een voetbalfamilie. Omdat ik beginnen te voetballen ben, is dat een beetje veranderd, maar wielrennen blijft in ons bloed."

   

  "Ik probeer elke rit van de Tour te bekijken op tv, net als de klassiekers in het voorjaar. Ik heb een boontje voor Philippe Gilbert, Greg Van Avermaet, Wout van Aert..., eigenlijk voor alle Belgen. Ik hoop altijd dat er een Belg wint."

   

  "Vandaag verwacht ik een sprint en ligt een Belgische overwinning wat moeilijker, maar hopelijk wint er dan iemand die voor een Belgische ploeg rijdt."

  "Donderdag weer naar Londen"

  Voor Jan Vertonghen is het straks ook weer bittere ernst. Op 11 juni speelde hij zijn laatste wedstrijd van vorig seizoen (de interland tussen België en Schotland) en een dag later begon zijn vakantie.

   

  "Ik begin vrijdag weer te trainen met Tottenham. Nu heb ik nog even tijd om bij de familie in België te zijn en de Tour vanuit mijn zetel te volgen. Donderdag keer ik terug naar Londen."

  Het gesprek met Jan Vertonghen: