• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Thomas komt met de schrik vrij bij val: "Gelukkig geen schade opgelopen"

  Thomas kwam de eerste rit zonder kleerscheuren door.

  Van de favorieten voor het geel was Jakob Fuglsang de grootste pechvogel in de 1e rit. Tour-winnaar Geraint Thomas belandde in de dranghekken bij de massale val in de slotfase, maar liep geen averij op. 

  Jakob Fuglsang hield aan zijn val in de finale geen breuken over, maar gaat morgen wel met vier hechtingen en een flink gekneusde rechterknie van start. Dan had Geraint Thomas meer geluk toen een deel van het peloton op anderhalve kilometer van de finish tegen de vlakte ging. Thomas moest in de remmen en tuimelde over z'n stuur, maar liep geen verwondingen op.

   

  "Ik ben oké. Het tempo lag al laag toen ik bij de opstopping kwam", zegt Thomas. "Ik gaf mezelf genoeg ruimte en kon de echte crash vermijden. Maar door de dranghekken was er geen enkele uitweg. Dat hoort er nu eenmaal bij."

   

  "Het belangrijkste is dat ik geen schade opgelopen heb. Mijn fiets ving de grootste klap op. Het is vooral belangrijk om deze eerste week goed door te komen. Morgen is een belangrijke dag, we gaan voluit voor de overwinning."

   

  Ook andere favorieten voor het geel wisten uit de gevarenzone te blijven. Nairo Quintana kon de valpartij in de slotkilometers nog net ontwijken en ook Romain Bardet bleef overeind. Z'n AG2R-ploegmaat Benoit Cosnefroy had minder geluk en liep schaafwonden op aan z'n linkerelleboog en -schouder. 

  Quintana kan valpartij maar net ontwijken: