"Olympische Spelen waren een droom, nu hebben de Cats het in handen"

  Sofie Hendrickx was dit EK co-commentator bij Sporza.

  Sofie Hendrickx was dit EK co-commentator bij Sporza.

  De top 6 halen op het EK was het doel van de Belgian Cats en daar zijn de Belgische basketbalvrouwen ook in geslaagd. "Ze mogen enorm trots zijn", zegt ex-Cat Sofie Hendrickx, die op het EK co-commentaar gaf bij Sporza.

  Tijdens het vorige EK 2 jaar geleden stond Sofie Hendrickx nog zelf op het veld bij de Belgian Cats. "Het spel is sindsdien wel fysieker en explosiever geworden", stelt ze vast. "Verschillende landen hebben ook een stap vooruitgezet, zoals Hongarije of Groot-Brittannië. Dat is wel mooi om te zien."

   

  Het basketbal van de Belgian Cats was dit EK minder impressionant dan tijdens de vorige toernooien. "Maar met de top 6 hebben ze wel hun doel bereikt en daar mogen ze trots op zijn", merkt Hendrickx op. "De Cats zijn ook niet van het veld gespeeld. Tegen Servië en Frankrijk was het telkens close. Details hebben het verschil gemaakt en daar moet de ploeg uit leren."

   

  "Je mag ook niet vergeten dat die voor de meeste speelsters pas het tweede EK was. Ze zijn enerzijds ervaren, maar anderzijds ook niet. Nu zijn ze weer een ervaring rijker en is er opnieuw een stap vooruit gezet, individueel en als ploeg."

   

  "Sinds het EK van 2017 zijn we ontzettend verwend door de Cats. Brons op het EK, 4e op het WK en nu het olympisch kwalificatietoernooi. Enkele jaren geleden was dat een droom, nu hebben ze het zelf in handen. Tegen februari moet iedereen maar eens voor de spiegel gaan staan om te kijken waar er nog progressie nodig is. Het is nog afwachten in welke groep de Cats terechtkomen en dan kunnen er weer nieuwe doelen gezet worden."