• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Mertens: "Natuurlijk hoop ik om nog verder te geraken, laat maar komen!"

  Elise Mertens

  Elise Mertens verschalkte de Chinese Wang voor het eerst in haar carrière.

  Elise Mertens (WTA 21) heeft na een thriller tegen de Chinese Wang Qiang (WTA 15) een plek in de 1/8e finales bereikt, voor het eerst in haar carrière. "Sommige mensen zeggen dat het nu pas begint. Ik bekijk het ronde per ronde", klinkt het bij Mertens.

  "Hoop natuurlijk om nog verder te geraken"

  Een knalprestatie in een zinderende partij tegen Wang, mentale sterkte en goed omgaan met de druk. Dat was het recept van Elise Mertens om de Chinese voor het eerst over de knie te leggen en de 1/8e finales op Wimbledon te bereiken.

   

  "Het had natuurlijk makkelijker geweest, moest ik het in de 2e set al afmaken", vertelt Mertens aan Sporza. "Maar dat was ook de verdienste van Wang, ze bleef altijd vechten. Ik ook natuurlijk. Ondanks een 11/9 in de tiebreak en een matchpunt dat ik jammer genoeg niet kon nemen, kon ik toch fris aan de 3e set beginnen."

   

  Het plan van Mertens? "Ik probeerde het punt per punt aan te pakken, mijn eigen opslagen te winnen en één keer door de opslag breken was voldoende. Maar als je er dan staat, is het natuurlijk helemaal anders. Het was echt werken voor elk punt. Maar ik mocht niet panikeren en moest helder blijven nadenken in de stressvolle situaties."

   

  "Toen ik in de 2e set die matchbal verloor, dacht ik: "Het zal toch niet waar zijn zeker!", maar ik kon het met een goede opslag afmaken, waardoor ik de 3e set toch nog heb kunnen winnen."

   

  Voor de eerste keer in de 1/8e finales op Wimbledon, het doet wat met een mens. "Sommige mensen zeggen dat het nu pas begint. Ik bekijk het ronde per ronde, maar hoop natuurlijk nog verder te geraken dan waar ik nu sta. Laat het maar komen!"

  "Nu een dag rust, want het zijn lange dagen"

  In de volgende ronde treft Mertens de Tsjechische Barbora Strycova (WTA 54) en dus niet Kiki Bertens (WTA 4). "Ik heb niet naar de draw gekeken dus ik weet pas sinds een uur tegen wie ik moet spelen. Strycova is geen reekshoofd, maar ik mag ze toch niet onderschatten."

   

  "Of deze draw een opportuniteit tot meer is? Het zou heel mooi zijn mocht ik nog verder geraken, maar ik ga vooral naar mezelf kijken en het punt per punt aanpakken. Tegen haar zal ik het misschien wel wat agressiever moeten aanpakken."

   

  Ook David Goffin haalde de 1/8e finales op Wimbledon. 2 Belgen in de 2e week, dat is al een tijdje geleden. "Zeker", gaat Mertens voort. "Ik heb David gisteren een beetje gevolgd. Ik ben blij dat we met z'n tweeën kunnen doorgaan."

   

  Ook in het dubbelspel is Mertens nog niet uitgeschakeld. Wat rust is dus meer dan welgekomen. "Morgen neem ik misschien een vrije dag. Misschien een uurtje training, om de ballen wat te voelen. Maar het zijn lange dagen, al is het dat zeker allemaal waard", aldus Mertens.

  Elise Mertens & moeder Liliane Barbé.

  Elise Mertens omhelst moeder Liliane Barbé.