Goffin vol vertrouwen: "Ik speel mijn beste tennis ooit op gras"

  David Goffin

  Goffin ontmoet de Spanjaard Verdasco in de 1/8e finales.

  Gisteren pakte David Goffin (ATP 23) uit met een straffe prestatie tegen de kloeke Rus Daniil Medvedev (ATP 13). Goffin lijkt weer helemaal op dreef te zijn op het gras van Wimbledon en onthult zijn nieuwe wapen: "Ik heb veel gewerkt aan mijn backhand slice."

  Goffin: "Heb veel gewerkt aan mijn backhand slice"

  Met 2 driesetters en een ferme partij tegen Medvedev groeit het vertrouwen bij David Goffin zoetjesaan deze editie van Wimbledon. Onze landgenoot is dan ook vol vertrouwen. "Ik speel momenteel waarschijnlijk mijn beste tennis ooit op gras. Ik doe alles goed en ga proberen dat zo voort te zetten", klonk het gisteren bij Goffin net na zijn overwinning.

   

  Maandag speelt hij tegen de Spanjaard Fernando Verdasco (ATP 37) voor een plaats in de kwartfinales. Het zou voor de 28-jarige Goffin de 1e keer zijn dat hij de laatste 8 bereikt op het Londense gras. Opvallend in het spel van Goffin is momenteel zijn backhand slice.

   

  "Die heeft me tegen Daniil inderdaad geholpen", legde de Goffin uit. "Het plan was om hem enkele keren te gebruiken om zo het spel van Medvedev te ontregelen en hem te doen lopen. Ik heb hard gewerkt om meer variatie in mijn spel te brengen. Op die manier ben ik gevaarlijker wanneer ik aanval. Het werkt momenteel goed."

   

  Tegen Verdasco lijkt de backhand slice van Goffin minder nuttig als wapen. De Madrileen is immers linkshandig. "En dat maakt het ingewikkelder", besefte Goffin. "Hij zal beter met mijn slices kunnen omgaan dan Daniil. Maar ik heb vertrouwen. Ik weet dat ik het ook linkshandigen als Fernando moeilijk kan maken. Ik kan goed overweg met hun opslagen, en retourneer goed. Ik heb ook een goede diagonale slag. We zullen het maandag zien hoe het loopt."

  Het matchpunt van Goffin tegen Medvedev

  Verdasco: "Verwacht geen cadeautjes van Goffin"

  Verdasco rekende in zijn derde duel op het Londense gras in drie sets af met de Italiaan Thomas Fabbiano (ATP 89) en toonde zich opgelucht. "Mijn ervaring heeft me meer dan ooit geholpen. Ik ben heel tevreden over mijn niveau. De laatste keer dat ik me in Londen voor de kwartfinales kon plaatsen dateert van 2013. Het zou fantastisch zijn om dat opnieuw mee te maken."

   

  Om die kwartfinales te halen, moet Verdasco eerst afrekenen met een Goffin in vorm. "In de 1/8e finales van een grandslamtoernooi moet je geen cadeautjes verwachten. Goffin is een speler met heel veel kwaliteiten. Hij speelt solide van achteruit, heeft een sterke backhand en forehand en beweegt goed. Dat konden we nog eens zien tegen Medvedev."

   

  "Goffin staat al een hele tijd hoog op de ATP-ranking. Ik verwacht opnieuw een heel moeilijke partij, maar ik voel me fysiek top. En ik kon het tegen Fabbiano gelukkig in 3 sets afmaken, terwijl David 5 sets nodig had."