• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "Parijs is nog ver": de eerste dag van Bavo en Pauline

  Bavo en Pauline

  Bavo en Pauline

  Dat Parijs nog ver is, weet iedereen. Zeker op de eerste dag van de Tour. Ook wij, Bavo en Pauline van Sporza-team "Parijs Is Nog Ver", beseffen dat. Wij volgen de Tour de komende drie weken mee en maken er video's over op YouTube en Instagram. Dit is het verslag van onze eerste dag.

  "Wie kan zich nu iets voorstellen bij 500.000 man?"

  Parijs is nog drie weken ver, hoe gaan wij al die tijd in godsnaam met elkaar overleven? We trokken naar wat specialisten om advies.

   

  Tom Boonen: "Neem af en toe wat tijd voor jezelf. Als renner is het belangrijk dat je je elke dag volledig ontspant. Dus bijvoorbeeld na het avondeten eens een halfuur tegen niemand praten."

   

  Wat werkt voor renners, zal ook wel opgaan voor ons. Dat worden stille maaltijden.

  Jasper Stuyven zei dat we "goed moeten eten en drinken". Jens Keukeleire vindt het derde seizoen van "Stranger Things" dan weer de ideale ontspanning. Als we die tips combineren, zal er van werken niet veel in huis komen. Maar hé, zij zijn de kenners!

  Maar toch: goeie tips! Vooral de tip van Boonen zullen we wel kunnen gebruiken. Want we hadden veel verwacht van deze eerste dag. We hadden het absoluut niet onderschat. Maar wie kan zich nu iets voorstellen bij 500.000 man? 

  Voor vandaag konden we dat niet. Na vandaag weten we één iets zeker: dat is veel volk. Zelfs Cadel Evans zei het. "There are a lot of people here." No kidding, Cadel. 

  De eerste Tourdag leerde ons al veel. Zo weten we nu dat je niet zomaar van punt A naar B geraakt tijdens het belangrijkste wielerevent van het jaar. Dat 26 graden warm is en deodorant nooit een overbodige luxe. En dat je niet tegen sluitingstijd naar de "village" van de Tour moet gaan als je chocomousse wil eten. 

  Volg de verhalen van Team Parijs Is Nog Ver 3 weken lang op YouTube en Instagram.

  Aflevering 1 van Bavo en Pauline in de Tour: