Nigeria schakelt titelverdediger Kameroen uit op Afrika Cup

  Nigeria viert de kwalificatie voor de kwartfinales.

  Kameroen zal zijn titel op de Afrika Cup niet verlengen. Het botste in de 1/8e finales op Nigeria. In een spannend duel was Alex Iwobi matchwinnaar: 3-2.

  Nigeria-Kameroen was een echte rollercoaster in Alexandrië. Odion Ighalo bracht Nigeria op voorsprong, maar nog voor de rust waren de rollen omgedraaid. Net voor de rust was er een dubbele klap voor Nigeria: Bahoken en Njie zetten de achterstand op in een voorsprong.

   

  Kameroen leek alles onder controle te hebben na de rust, maar rond het uur sloeg Nigeria genadeloos toe. Randje buitenspel maakte Ighalo gelijk en enkele minuten later strafte Arsenal-spits Iwobi een defensieve blunder bij Kameroen genadeloos af: 3-2.

   

  Zo eindigt het toernooi van het Kameroen van coach Clarence Seedorf en assistent Patrick Kluivert al in de 1/8e finales. In 2017 won Kameroen onder Hugo Broos nog de Afrika Cup. Nigeria, drievoudig winnaar van de Afrika Cup, treft in de kwartfinales de winnaar van het duel tussen gastland Egypte en Zuid-Afrika.