• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Monstertransfer in NBA: Leonard en George trekken naar LA Clippers

  Het was enkele weken wachten op de beslissing van Kawhi Leonard

  Kawhi Leonard heeft de knoop doorgehakt. In de VS weten ze dat de ster als vrije speler zijn handtekening zal zetten bij de LA Clippers. De Clippers pakken uit met nog meer transfernieuws want de club strikte ook Paul George van Oklahoma City Thunder.

  Het was al een knotsgekke start van de free agency in de NBA met Irving en Durant die naar de Nets verhuisden. Sindsdien was het wachten wat Kawhi Leonard zou doen. De MVP van de NBA Finals heeft uiteindelijk gekozen voor de Clippers. Zo vissen de LA Lakers en zijn huidige club Toronto dus achter het net.

   

  De Lakers haalden eerder wel scherpschutter Danny Green binnen. Toronto is zo twee basisspelers van zijn kampioenenploeg kwijt.

   

  Volgens de geruchten zou Leonard voor de Clippers gekozen hebben omdat de club ook Paul George wist te strikken. George wordt gehaald bij Oklahoma. Dat team krijgt in ruil een hele rits draft-picks.

   

  De komst van George en Leonard naar de Clippers zal de NBA op zijn kop zetten want het team wordt plotsklaps gebombardeerd tot een van de titelfavorieten. Leonard zou een een 4-jarig contract tekenen ter waarde van 142 miljoen dollar.

  Tweets over de deal: