Kompany krijgt Anderlecht-defensie nog niet op de rails, Ajax scoort 5 keer

  0 / 0

  Anderlecht heeft zijn prestigieuze oefenmatch tegen Ajax verloren met 5-2. Vincent Kompany trok voor het eerst zijn schoenen aan, maar zag er toch niet onschuldig uit bij twee tegengoals voor de pauze. Na de rust kroop hij opnieuw in zijn rol als trainer.

  In de vorige oefenmatchen van Anderlecht verzamelde Kompany nog geen speelminuten, maar voor de match tegen Ajax wou hij wel zijn veters binden. Voor het eerst stapte hij in zijn paarse shirt met het nummer 4 het terrein op centraal in de defensie.

   

  Maar het zal niet de geschiedenisboeken ingaan als de grote ommekeer bij Anderlecht. Na 25 minuten probeerde Kompany de bal aan de achterlijn af te snoepen van Traoré, maar dat lukte niet. Zo kon Traoré voorzetten en De Wit afwerken. Twee minuten later mocht De Wit weer vieren. Kompany blokte een schot van Dest af, maar De Wit was goed gevolgd en knalde binnen.

   

  Vlak voor de rust kon Sidney Sam nog de aansluitingstreffer maken voor paars-wit. Tijdens de koffie trok Kompany zijn trainingsvest weer aan en ging hij langs de zijlijn staan. Zonder hem slikte de Anderlecht-defensie nog eens drie goals. De 5-1 was van Klaas-Jan Huntelaar. De 5-2 van invaller Mbodji kon de pijn niet echt meer verzachten.

  De doelpunten van de Amsterdammers